Domowa uprawa żywności 21.03.2013 – Iga Kołodziej

Domowa uprawa żywności 21.03.2013 – Iga Kołodziej

Wyobraź sobie jedzenie prosto z krzaka… A teraz podejdź do parapetu, zerwij pomidora i zjedz go!

Warsztat skierowany do wszystkich, którzy chcą pogłębić swoją wiedzę na temat uprawy warzyw i ziół w domu, na kuchennym parapecie czy w balkonowych skrzynkach. Podczas dwugodzinnych warsztatów dowiemy się, jakie gatunki i odmiany warzyw i ziół nadają się do domowej uprawy i jak ją prowadzić, a w części praktycznej wspólnie zasiejemy nasiona pomidorów, sałaty, bazylii, rukoli (i nie tylko) w doniczkach i recyklingowych pojemnikach, które każdy uczestnik będzie mógł zabrać do domu.

Warsztat poprowadzi:
Iga Kołodziej, architekt krajobrazu, właścicielka pracowni Mint&Lavender. Zajmuje się projektowaniem i pielęgnacją ogrodów przydomowych, prowadzi warsztaty ogrodnicze, popularyzuje uprawy warzyw w mieście, współpracuje z warszawskimi organizacjami pozarządowymi. Uprawia ogród przydomowy i miejską partyzantkę ogrodniczą.

Kiedy:
21.03 – g. 19.00 – 21.00

Cena: 20 zł

Gdzie:
Mieszadło
Warszawa, ul. Hoża 51

REZERWACJA:
Sebastian Żołnowski
kontakt@mieszadlo.waw.pl