Lato w kuchni 25.05.2013 – Agata Żyźniewska

Lato w kuchni 25.05.2013 – Agata Żyźniewska

Kuchnia Baby Jagaty w Mieszadle

LATO, LATO, LATO ACH TO TY!

Bogactwo roślin kwitnących i owocujących latem pozwala na prawdziwy przepych w kuchni. Dlatego spotkanie poświęcone będzie sposobom przyrządzania potraw w porze letniej. Na warsztat weźmiemy letnie zupy gotowane oraz surowe, sałatki i surówki z dodatkiem kwiatów i dzikich roślin, surowe desery, potrawy orzeźwiające organizm.

Dodatkowo dowiemy się,które pokarmy ochłodzą nas w upały i jak uzupełnić niedobory mogące pojawić się latem przez działanie wysokich temperatur. Po części teoretycznej będziemy przyrządzać, a także degustować kilka szybkich i łatwych potraw na lato.

Prowadząca:
Agata Żyźniewska – założycielka, fundatorka i prezeska Fundacji Qlinatura, zajmującej się propagowaniem zdrowego odżywiania roślinnego. W ramach działalności Fundacji prowadzi Latającą Kuchnię Baby Jagaty wraz z blogiem kulinarnym na facebooku. Od pięciu lat poszerza wiedzę o zdrowym żywieniu i testuje ją na sobie ze skutkiem pozytywnym. Jej rozwój prowadził przez leczenie akupresurą, ziołolecznictwo, gotowanie według Pięciu Przemian, przywracanie równowagi kwasowo-zasadowej oraz zapobieganie nietolerancjom pokarmowym.

KIEDY:
25.05.2013 r.
18:00 – 20:30

GDZIE::
Mieszadło,
Warszawa, ul.Hoża 51

CENA:
30 zł

ZAPISY:
rezerwacja@mieszadlo.waw.pl