Surowe Warsztaty Orientalne – 6.04. – Olgierd Kostanowicz / Surowy Szef

Surowe Warsztaty Orientalne – 6.04. – Olgierd Kostanowicz / Surowy Szef

Dieta surowa i żywa zwana witarianizmem lub witaweganizmem polega na spożywaniu głównie produktów roślinnych, nie poddanych obróbce termicznej.
Czyli w naszej kuchni dominują owoce, warzywa, nasiona, orzechy i kiełki. Tego typu dieta pomaga pozbyć się różnego rodzaju dolegliwości i chorób oraz utrzymać odpowiednią wagę ciała i młody wygląd. Najnowsze badania oraz kolejne przypadki wyleczenia nawet z najcięższych chorób potwierdzają, że taka dieta jest najbardziej właściwa dla ludzkiego organizmu.

Leczeniem dietą surową, z wieloma sukcesami, zajmuje się m.in Dr.n med. Edyta Biernat – Kałuża z Centrum Medycyny Żywienia.

Na moich warsztatach przybliżę podstawowe zasady diety witariańskiej a następnie wspólnie wykonamy 4 potrawy:
– sushi z rzodkwi daikon
– zupę miso z grzybami i warzywami korzeniowymi
– wstążki z warzyw z kiełkami fasolki mung, po tajsku
– kulki z kokosa z imbirem i chili

Zapewniamy: produkty spożywcze oraz sprzęt – noże, miksery, deski, naczynia

Zajęcia poprowadzi Olgierd Kostanowicz/Surowy Szef – szef kuchni z 19 letnim stażem pracy. Swój kunszt doskonalił pracując w renomowanych restauracjach w Polsce, USA, Anglii i Walii. Obecnie nie zajmuje się już klasyczną gastronomią, jest zagorzałym witarianinem, propaguje w Polsce najzdrowszy styl odżywiania. Jego przemiana związana jest ze zdobytą wiedzą na temat żywienia człowieka i tą wiedzą chcę się dzielić z innymi.

Warsztaty zakończy uczta a każdy uczestnik otrzyma od Surowego Szefa przepisy na wykonane w trakcie warsztatów potrawy.

Kiedy:
6.04.13 godz. 17.00 – 20.00

Gdzie:
Mieszadło,
Warszawa, ul.Hoża 51

Koszt:
99 zł

Zapisy:
rezerwacja@mieszadlo.waw.pl