Tydzień Weganizmu: Zielono mi w kuchni – 13.04 – Agata Żyźniewska

Tydzień Weganizmu: Zielono mi w kuchni – 13.04 – Agata Żyźniewska

Jaką tajemnicę kryje romans chlorofilu z hemoglobiną, czemu szpinak ma wielkie muskuły, a pokrzywa jest taka zasadnicza? Jak przekonać babcię do trawy, ile jest białka w białku i czy zielenina w kuchni musi być zielona?

Z okazji zbliżającej się wiosny i Tygodnia Weganizmu zapraszamy na spotkanie o zieleninie, zielsku, ziołach i kolorze zielonym w kuchni. Będziemy opowiadać o pokarmach zielonych, ich właściwościach i roli, jaką pełnią w metabolizmie, budowaniu odporności, uzupełnianiu niedoborów, a także o wiosennej odnowie oraz wspieraniu funkcji wątroby o tej porze roku.
Przyrządzimy też prosty poczęstunek na bazie zielonych roślin.

Prowadząca:
Agata Żyźniewska – założycielka, fundatorka i prezeska Fundacji Qlinatura, zajmującej się propagowaniem zdrowego odżywiania roślinnego. W ramach działalności Fundacji prowadzi Latającą Kuchnię Baby Jagaty wraz z blogiem kulinarnym na facebooku. Przygotowała poczęstunek na Otwarcie Mieszadła, a także warsztat z Kuchni według Pięciu Przemian: http://bit.ly/mieszadlo_20130310
Od pięciu lat poszerza wiedzę o zdrowym żywieniu i testuje ją na sobie ze skutkiem pozytywnym. Jej rozwój prowadził przez leczenie akupresurą, ziołolecznictwo, gotowanie według Pięciu Przemian, przywracanie równowagi kwasowo-zasadowej oraz zapobieganie nietolerancjom pokarmowym.

KIEDY:
13.04.2013 r.
17:30 – 20:00

GDZIE::
Mieszadło,
Warszawa, ul.Hoża 51

CENA:
30 zł

ZAPISY:
rezerwacja@mieszadlo.waw.pl